Laboras

Sindicats denuncien pressions de les escoles Vedruna als seus treballadors perquè donin un 10% del sou

Anuncis

La proposta s’ha dut a terme sense cap consulta als representants dels treballadors

La Fundació Vedruna va fer arribar dimarts passat una carta als seus treballadors en la qual se’ls instava a donar “voluntàriament” el 10% del seu salari net a la institució “fins que es restableixi la normalitat a les escoles”, argumentant la situació ecònomica provocada pel Covid-19. La proposta també va arribar als docents a través de la Directora General durant els diversos claustres celebrats al llarg d’aquesta setmana. Això ha generat alarma entre diversos sindicats, que han denunciat la falsa “voluntarietat” d’aquesta donació.

La UGT, que s’ha vist “sorpresa” davant la notícia, ha assegurat en un comunicat que la carta “voreja l’extorsió i l’abús de poder en el to i en la forma de presentar la petició” i es mostra “absolutament indignada”. CCOO, per la seva banda, denuncia les amenaces d’acomiadaments i d’Expedients de Regulació Temporal (ERTO) sota les quals ha tingut lloc la proposta, que titlla d'”inadmissible”. En cas que es féssin efectius, aquests ERTO se sumarien als que ja van patir els treballadors no docents dels centres. A més, la Fundació Vedruna ha fet arribar als docents una document on consta l’IBAN per a fer la donació i els recorda que hi han de constar nom i cognoms i que ha d’estar fet abans del dia 10 de cada mes.

Els docents hauran d’acabar el curs des de casa.

La proposta de donació “voluntària” s’ha dut a terme sense contactar en cap moment amb els representants legals dels treballadors: “ni comitès d’empresa ni delegats sindicals”, segons afirmen els dos sindicats. Remarquen que es tracta d’un moment de màxima vulnerabilitat pels docents, que sovint es pateixen una clara sobrecàrrega de treball degut a les classes virtuals. La manca de negociació en aquesta qüestió, a més, contradiu l’Article 41 de l’Estatut dels Treballadors:

“(…) La decisió de modificació substancial de condicions de treball de
caràcter col·lectiu ha d’anar precedida d’un període de consultes amb els representants
legals dels treballadors, d’una durada no superior a quinze dies, que tracti sobre les causes que han motivat la decisió empresarial i la possibilitat d’evitar-ne o reduir-ne els efectes, així com sobre les mesures necessàries per atenuar-ne les conseqüències per als
treballadors afectats.”

Article 41.4 de l’Estatut dels Treballadors

Davant d’aquesta situació, tant la secció d’Educació de CCOO com la d’UGT han fet arribar als treballadors de les escoles de la Fundació Vedruna els seus respectius comunicats, on manifesten el seu rebuig a la proposta de donació del 10% del sou i disposen unes recomanacions generals a seguir en aquesta situació. En general, insten a rebutjar la proposta i a engegar la negociació pertinent si és necessari.

Ambdós sindicats han manifestat ser conscients de la duresa de la situació econòmica, però neguen que una donació de part dels sous dels treballadors sigui una solució. La UGT recorda que els responsables de l’estabilitat econòmica de la Fundació són els gestors dedicats precisament a aquesta finalitat, mentre que CCOO afirma que, davant d’una mala gestió dels recursos econòmics i de la manca de finançament, els responsables “no poden fer recaure les conseqüències en les persones treballadores”.

En cas que la Fundació Vedruna no faci marxa enrere en la seva decisió, els sindicats han mostrat la seva disposició a emprendre les accions legals pertinents.

Anuncis

Anuncis